فناوری و تلویزیون دیجیتال

ریاست علی عسگری در صداوسیما سه ساله شد

عنوان بنر

ریاست علی عسگری در صداوسیما سه ساله شد

۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۵ بود که علی عسکری پس از استعفای محمد سرافراز با حکم رهبری رییس صداوسیما شد. به همین دلیل عملکرد علی عسگری را در طول سه سال گذشته مرور خواهیم  کرد

 

 

*عملکرد فنی در سه سال

اول از هرچیز بهتر است سراغ عملکرد فنی علی عسگری در این سالها برویم. علی عسگری بعد از دوسال دور بودن از بدنه صداوسیما وارد سازمان شد و اینبار ریاست سازمان را برعهده گرفت.

کسانی که اورا می‌شناختند و می‌دانستند او معاون فنی صداوسیما در طول سال‌های متوالی بوده، توقع‌های زیادی از او داشتند.

علی عسگری را پدر دیجیتال می‌نامند چراکه در دوره ریاست ضرغامی و در معاونت فنی او تحولات فنی بزرگی شکل گرفت.

 گذر از سیستم آنالوگ به دیجیتال در صداوسیما را شاید می‌توان مهمترین دستاورد حضور او در این سِمت دانست. نکات دیگری مانند تکمیل پوشش دیجیتال، پوشش بهتر ماهواره و... را نیز می‌توان در کارنامه او یافت.

 

باتوجه به این مسائل، اقلیت مردم، گمان می‌بردند که در زمان ریاست علی عسگری، شاهد تحولات بزرگ تری در صداوسیما باشند اما متاسفانه اتفاق خاصی تاکنون نیفتاده است.

 تا قبل از ریاست علی عسگری و در اردیبهشت ۹۵ شبکه‌های مستند و آی‌فیلم HD بودند و شبکه تهران جدید نیز با کیفیت HD افتتاح شده بود (که در نوع خودش بی‌نظیر بود) شبکه سه نیز که مقدمات HD شدنش در دوره سرافراز فراهم شده بود،  با دستور علی عسگری HD شد و به‌نام او ثبت شد! پس از آن عسگری، تهران اچ‌دی را منحل و شبکه تماشا را با همان رویکرد بازپخش سریال‌ها اما اینبار با امکانات اچ‌دی شبکه تهران راه اندازی کرد. 

پرونده HD شدن شبکه‌ها که در دوره سرافراز روی غلتک افتاده بود، به شدت کند شد و متاسفانه تا این لحظه اتفاق جدیدی در این حوزه نیفتاده است و شبکه‌ای طعم ارتقای کیفیت را نچشیده است.

 

از حق نگذریم اتفاقات مثبت کوچک فنی نیز در این سال‌ها مخصوصا در سال نود و هفتی که گذشت‌، داشتیم. صداوسیما تصمیم گرفته که از این پس از فرمت فشرده ساز جدید H265/HEVC برای پخش شبکه‌ها استفاده کند. البته نگران نباشید اینجا صداوسیماست و تا این فرمت جا بیفتد سال‌ها زمان می‌برد اما درهرحال اکنون در شهرهای تهران، اصفهان،مازندران، چند شهرستان استان کرمان و استان آذربایجان شرقی فرمت HEVC در قالب یک فرستنده جدید قابل دریافت است. اما بازهم این روند به کندی درحال طی است.

در کارنامه علی عسگری، افتتاح مجدد شبکه‌ شما و شبکه‌های امید و ایرانکالا نیز دیده می‌شود که در این بین از شبکه‌های شما و ایرانکالا استقبال چندان خوبی نشد.

 

از دیگر عملکردهای درخشان! علی عسگری در این سه سال، پروژه شکست خورده رادیونما است. پروژ‌ه‌ای که اگرچه نفس آن خوب است اما فعلاً وقت آن حالا حالاها نیست. رادیونما جز شلوغ کردن لیست شبکه‌های تلویزیونی کاربرد دیگری نداشته و ندارد و حال باید دید چه تصمیمی برای آن‌ گرفته می‌شود.

 

از نکات منفی ریاست علی‌عسگری توسعه بسیار ضعیف فرستنده‌ سوم در شهرستان‌های کشور است به‌طوری که هنوز اکثر مناطق، شبکه‌های سهHD ، تماشاHD ، شما، امید و ایرانکالا را هنوز دریافت نمی‌کنند و این جای سوال بسیاری دارد.

 

*سریال و برنامه سازی

در این سه سال ریاست علی عسگری، برنامه سازی و تولید سریال‌ ها در صداوسیما رونق خوبی گرفت. مخاطبانی که با تلویزیون قهر کرده بودند، دیگر نیم نگاهی نیز به قاب جادویی داشتند. تاک شو ها یکی پس از دیگری شکل گرفتند و هرکدام مخاطبانی را جمع کردند. در زمینه سریال، سریال‌های نسبتاً موفقی تولید شدند و تقریبا کارهای نمایشی در لابلای گفتگوهای مردم جایی برای عرض اندام داشت. مخصوصا در سالی که گذشت آثار نسبتاً خوبی همانند دلدادگان، بانوی عمارت، پدر و... روانه آنتن شدند. پایتخت۵ که گل سرسبد آن‌ها بود. 

 

شاید فکرکنید مسائل فنی و محتوایی خیلی بصورت مستقیم با رییس صداوسیما مرتبط نباشد اما باید بدانید هیچ اتفاقی نیست که در صداوسیما بدون اجازه ریاست کل آن انجام شود. مخصوصا در حوزه فنی که همه چیز فقط و فقط با کسب اجازه از رییس صداوسیما میسر است.

 

دوران علی عسگری کم حاشیه نداشت، اگرچه عسگری شروع تقریبا کم حاشیه ای داشت و این آرامش در سال دوم نیز ادامه داشت، اما در سال ۱۳۹۷ و شروع ۹۸ با حاشیه‌های بسیار زیادی همراه بود. بزرگترین حاشیه که در اوایل۹۷ پدیدار شد، انتصاب فردی کم تجربه‌ به مدیریت شبکه سه بود. علی عسگری، علی فروغی را که ریاست بسیج صداوسیما در کارنامه‌اش دیده می‌شد مدیر شبکه سه کرد و این آغازی بود بر حاشیه‌های بی پایان شبکه سه و صداوسیما.

 

چندماه از انتصاب فروغی نگذشته بود که اولین حاشیه انتصاب جنجالی علی عسگری پدیدار شد. فردوسی‌پور قصد داشت پویول را به برنامه‌ ویژه جام جهانی اش برد اما فروغی مخالفت کرد و این استارت جدال فروغی/فردوسی‌پور بود. شاید نیت علی عسگری در انتصاب فروغی بر این جایگاه همین حذف فردوسی‌پور بود و برنامه‌ها از قبل نوشته شده بود. الله اعلم!

 

این داستان تا همین نوروز ۹۸ ادامه داشت و فقط علی عسگری سکوت اختیار می‌کرد.

 

 علی عسگری که گویا کلید دفترش را به اسپانسرهای ستاره مربع‌ اجاره داده بود، کم کم وادار شد که کلیدش را پس بگیرد و نگاهی به وضعیت بازاری شبکه‌ها بیاندازد. این جدیدترین حاشیه در دوران ریاست او است تا حدی که مراجع به شیوه اسپانسرهای برنامه‌ها انتقاد داشتند و عسگری مجبور به حذف آن‌ها شد. 

حال مشخص نیست علی‌عسگری چه برنامه‌ای برای ادامه روند تولید برنامه ها دارد. با حذف اسپانسر ها عملا دست تلویزیون از منابع مالی خالی شد و حالا یا باید از جیب خرج کند یا یک شیوه جدید اسپانسرینگ خلق کند.

 

بیشترین انتقاد ما به علی عسگری، در حوزه فنی است . موضوعی که سایر رسانه‌ها به آن توجهی ندارند و باید بیشتر بپردازند.

امیدواریم علی عسگری در اولویت هایش تجدیدنظر کرده و امسال شاهد رونق فنی در صداوسیما باشیم.

 

مطالب مرتبط:
لایک : 3
نظرات برای این مطلب
  • 1398/02/22 - 21:47
    جناب آقای علی عسگری هر چه سریع شبکه ورزش رو اچ دی کنید‌ خیلی وقته داریم میگیم چرا اچ دی نمیشه شبکه ورزش چرا
کد امنیتی رفرش

لوگوی شبکه های سیما

درباره ما

به وبسایت فناوری و تلویزیون دیجیتال (بزرگترین و تنها مرجع تخصصی اخبار دنیای تلویزیون) خوش آمدید...

تاسیس: 3 خردادماه 1392

منتظر نظرات سازنده شما مخاطبین عزیز هستیم

ارتباط با ما: ftdigital.ir@gmail.com

Designed By setupsite