-
یکشنبه 07 ارديبهشت 1399
-
22:0
-
3079 بازدید

حالا نزدیک به دو سال از پخش آزمایشی کدک HEVC صداوسیما میگذرد. دیگر به جایی رسیده ایم که باید منتظر پخش و رونمایی رسمی از این کدک در صداو سیما باشیم. در حال حاضر روند نصب و افتتاح فرستنده های HEVC در اکثر نقاط کشور سرعت گرفته است اما آیا ما آمادگی دریافت آن را داریم؟
در حال حاضر در برخی از شهرستانهای کشورمان شبکه های فرستنده سوم مراکز استانها با کدک HEVC درحال ارسال است. در مراکز استانها هم این شبکه ها تحت عنوان فرستنده چهارم روی آنتن رفته اند.در این پست قصد داریم تا شما را با گیرنده هایی آشنا کنیم که از این فرمت فشرده سازی پشتیبانی می کند. در مطالب قبل با چگونگی نحوه کار کدک H265 HEVC آشنا شدیم که می توانید آن را از این لینک مطالعه کنید. لازم به ذکر است که اکثر تلویزیونهایی Full HD که از سال ۲۰۱۹ تولید شدهاند از کدک HEVC پشتیبانی می کند. همچنین تمام تلویزیون های 4k نیز از HEVC پشتیبانی کامل میکنند. در ادامه به معرفی چند گیرنده دیجیتال تلویزیونی که HEVC ساپورت هستند خواهیم پرداخت.
گیرنده دیجیتال دنای مدل 1011H
این محصول فعلاً جدیدترین مدل تولید شده شرکت دنای در حوزه گیرنده دیجیتال است که با پشتیبانی از کدک H265 HEVC و عمق رنگ 10 بیت فروش خوبی داشت. این گیرنده از نسل دوم سیستم دیجیتال (DVB T2) بهره میبرد. متاسفانه در خروجی آن به کامپونت، AV و HDMI بسنده شده و خبری از خروجی صدای ( اپتیکال | Optical ) در آن نیست. چیپست این مدل ساخته شرکت MStar و از نوع 7T10E است و طبق تست ها سرعت تعویض خوبی دارد.
گیرنده دیجیتال دنای مدل 1001H
این گیرنده اولین مدل از محصولات دنای است که از کدک HEVC پشتیبانی میکند. جدا از آن اولین گیرنده دیجیتال دنای است که امکان متصل شدن به اینترنت از طریق کابل Lan را دارد. البته این اتصال چندان کارایی ندارد و شاید بتوانید با آن تعدادی ویدیو آنلاین از آپارات ببینید. این محصول در بازار به سختی پیدا می شود و مشخص نیست چرا تولید آن محدود یا متوقف شده است! در جعبه این محصول چیپست آن MStar 3T273 ذکر شده است. در این مدل هم متاسفانه خبری از خروجی صدای کواکسیال یا اپتیکال نیست.
گیرنده دیجیتال مکسیدر مدل MX-3 3001 & 3002
ابن دو مدل جزو اولین سری گیرندههای شرکت مکسیدر است که از HEVC هم پشتیبانی میکند.
کنترل از راه دور آنها کوچک و همانند مدل های مشابه دنای است. خوبی این گیرندهها برای عاشقان صدا این است که برخلاف دو مدل قبلی، از خروجی صدای کواکسیال هم بهره میبرد. متاسفانه توسط مکسیدر تفاوت دو مدل 3001 و 3002 اعلام نشده اما بنظر میرسد تفاوت آنها صرفا در طراحی ظاهر ستاپ باکس است و تفاوت دیگری ندارد. طبق شواهد عینی ما در بازار، مکسیدر بازار را در دست خودش گرفته و قصد دارد با توزیع گسترده مدلهای تولیدی جدیدش در بازار، انحصار را از دنای بگیرد.
گیرنده دیجیتال سکام مدل 204
شرکت سکام یکی از گمنام ترین شرکت های مونتاژ کننده گیرنده های دیجیتال است که با عرضه گیرنده دیجیتال با قابلیت انصال به اینترنت و پشتیبانی از HEVC و قیمت مناسب سعی دارد گلیم خود را از آب بیرون بکشد و اسم و رسمی برای خود بپا کند. متاسفانه این شرکت جدا از سه ویژگی مثبتی که داشت یک ویژگی منفی نیز با خودش به همراه دارد که آن گمراه ساختن و دادن اطلاعات غلط محصول خود، به مشتری است. این شرکت در جعبه خود از کلمه 4K UHD استفاده کرده است که جز سواستفاده و جذب مشتری چیز دیگری به همراه ندارد زیرا این گیرنده دیجیتال صرفا قادر به پردازش، دریافت و پخش Full HD است. توجه داشته باشید هنوز هیج تولید کننده یا مونتاژ کننده گیرنده دیجیتال ایرانی، گیرنده دیجیتال 4K UHD تولید و به بازار عرضه نکرده است و اگر جایی این کلمه را دیدید، بدانید که با هدف سودجویی این کلمه در آن درج شده است.
گیرنده دیجیتال پرو ویژن مدل IP 1000
این گیرنده هم با تمرکز بر آپشن هایی مانند اتصال به اینترنت و پشتیبانی از HEVC به بازار آمد اما خیلی سریع در بازار و اینترنت نایاب شد! تنها چیزی که این گیرنده را از سایر گیرنده های تولید شده مشابه متمایز میکرد، امکان اتصال به اینترنت از طریق wi fi است که علاوه بر Lan بتوانید به اینترنت متصل و ویدیو آنلاین ببینید یا از هواشناسی آنلاین استفاده کنید.
تا لحظه نگارش این مطلب صرفا این چهار شرکت گیرنده های دیجیتالی HEVC تولید و عرضه کرده اند که با آنها میتوانید شبکه هایی که از این کدک استفاده می کنند را دریافت و تماشا نمایید. امیدواریم سازمان صداوسیما با توسعه DVB T2 HEVC هرچه سریعتر تعداد زیادی از شبکه ها را با سرعت بیشتر از قبل به FULL HD ارتقا دهد.